Kymmenen eniten elämääni vaikuttanutta levyä

Facebookissa esitettiin haaste, jossa piti listata 10 levyä, jotka ovat vaikuttaneet eniten elämään. Otin tehtävän vastaan suhteellisen kirjaimellisesti. Nämä kaikki eivät ole nykyisin kuuntelussa, mutta moni niistä on. Lopussa myös bubbling under-lista.


Bay City Rollers: s/t. Sain tämän c-kasettina  ollessani 7-vuotias. Vanhempani eivät olleet erityisen musikaalisia (Reijo Kallio tuli tutuksi), mutta kiitos tästä. Musa osoittautui mun jutuksi.

Kiss: Ace Frehley-soolo. Tämä löytyi myös kasettina  pari vuotta myöhemmin muutamalla markalla Valintatalon alelaarista.  Soi lapsena jatkuvasti. Parempi kuin varsinainen Kiss. Omistan nykyään lp:n ja cd:n, mutta en kasettia.

Duran Duran: s/t. Tämän aikana oli menossa jonkinlainen välikausi Suosikki-lehden innoittamana. Elettiin vuotta 1982. Kuuntelin kasetilta aivan helvetisti ja iskin julisteenkin seinälle. Soittajamiehistä Roger Taylor oli jostain syystä suosikki. Tel Aviv-biisi tuli usein skipattua ja eihän se varsinainen helmi ole.

Iron Maiden: Powerslave.   Tämä oli vaikea pala, koska bändi piti olla listoilla ja vaihtoehtoina olivat myös The Number of the Beast tai Piece of Mind.  Powerslave soi näistä eniten ja Aces High oli huikea levyn aloittaja.

Venom: Welcome to Hell.  Tähän olisin voinut valita eri syistä minkä tahansa Venomin neljästä ensimmäisestä julkaisusta.  Sain jostain tilattua Italiassa painetun C-kasetin, jonka  selkämyksessä luki Venon. Venomista - toisin kuin Iron Maidenin Eddie-maskotista - oli aistittavissa aito pahuus, vaikka bändille itselleen imago olikin läppä.

Discharge: Why? Ensimmäinen ulkomainen hardcore punk-levyni. Aikaisemmin olin ostellut suomalaisia seiskatuumaisia vinyylejä bändeiltä kuten Mielenhäiriö ja Kumikristus. Raaka levy, karu äänimaailma ja rajut tekstit, joissa käsiteltiin mm. sotaa.   Myöhemmin kieltäydyin aseista ja ajatusmaailmaa muokkasivat tämän genren levyt. Kuulin levyn jopa ennen kuin Terveet Kädet tuli tutuksi.

Slayer: Reign in Blood. Maailman paras levy. Alle puolituntisella julkaisulla ei armoa anneta eikä kysellä.

New Model Army: The Ghost of Cain. Ensimmäisiä löydettyjä juttuja, kun musamaku alkoi laajenemaan hevin ja punkin ulkopuolelle. Kiitos kuuluu sivariajalle ja palvelustoverini Haralle Hyvinkäältä. Ensimmäinen bändiltä kuulemani biisi oli 51st Staten videoversio. New Model Armyssäkin on mukana tietty poliittinen aspekti.

Turbonegro: Apocalypse Dudes. Tämä kolahti lujaa, kun kuulin sitä ensimmäistä kertaa radiosta Räkärodeo-ohjelmassa.  Ei yhtään huonoa biisiä ja olen edelleen Turbojugend Lahden presidentti.

Rush: Moving Pictures. Tämä löytyi vasta paljon julkaisun jälkeen. Lapsuudessa suosikkibiisini Rushilta oli Signals-levyn Analog Kid. Täydellinen levy, jonka soittivat Suomessa kokonaisuudessaan vuonna 2011.

Jonain toisena päivänä listalle olisi voinut päästä:

Buddy Holly: Greatest Hits
Deep Purple: Made in Japan
Stray Cats: s/t
Scorpions: Blackout
Rainbow: Straight Between the Eyes
Pelle Miljoona: Moottoritie on Kuuma
Popeda: Hullut Koirat
Mikko Alatalo: Elävänä Pispalassa
Juice Leskinen Slam: Ajan Henki
Yö: Varietee
Hassisen Kone: Harsoinen Teräs
The Lords of the New Church: Is Nothing sacred?
Ratt: Invasion of Privacy
Mercyful Fate: Don't Break the Oath
Metallica: Ride the Lightning
King Diamond: Fatal Portrait
Celtic Frost: Emperor´s Return
Kreator: Endless Pain
Sodom: Persecution Mania
Candlemass: Nightfall
Napalm Death: From Enslavement to Obliteration
Morbid Angel: Altars of Madness
Deicide: s/t
Entombed: Left Hand Path
Danzig: II - Lucifuge
Guns N' Roses: Appetite for Destruction
Faith No More: The Real Thing
The Cult: Love
Joy Division: Closer
Mana Mana: Totuus Palaa
The Jayhawks: Tomorrow Green Grass
D.R.I.: Dirty Rotten
G.B.H.: City Baby Attacked by Rats
Lama:....Ja Mikään ei Muuttunut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Torrevieja - aurinkoa ja hidasta elämää

Graham Bonnet elävänä Lahdessa